Blog Catherine

Info over natuurlijke gezondheidszorg

De allergrootste wens van vele cliënten is: "Ik wil weer zijn zoals vroeger..." Als ik hen vertel dat ze nooit meer zoals voorheen zullen worden, zie ik de angst in hun ogen en voel ik hun wanhoop. Onmiddellijk repliceer ik: "Je zal een veel mooiere versie worden van jezelf en ik begeleid je in dit proces!"

De natuur komt weer tot leven. Alles begint te groeien en te bloeien. De lammetjes worden geboren, de kuikentjes komen uit hun ei. De dagen worden stilletjes aan langer. Het zonlicht wint aan kracht.

AD(H)D, Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder, is een ontwikkelingsproblematiek die niet enkel het gevolg is van een neurofysiologisch probleem in de hersenen maar ook te maken heeft met sociale- en omgevingsfactoren. Vandaar dat het om een holistische benadering vraagt waarbij we streven naar het verminderen van de symptomen en het verbeteren...

Menopauze

02-03-2023

De menopauze is een levensfase die elke vrouw rond 45 - 55 jaar meemaakt. Vele vrouwen weten niet dat deze fase reeds jaren voor de laatste menstruatie kan beginnen.

Ons lichaam heeft allerlei ingenieuze systemen om zich te ontdoen van gifstoffen: de huid, de lever, de nieren, de longen, de darmen. Maar is dit ook voldoende?

Spierklachten

28-01-2023

Sinds enige weken krijg ik heel wat aanvragen voor een dieptemassage, meestal betreft het de spieren van de rug, de nek en de schouders. Wat is er aan de hand?

Oma's recept van havermoutkoekjes. Mijn broers en ik genoten als mijn mama ze bakte. Ook mijn kinderen zijn er nu dol op. Momenteel maak ik ze in een glutenvrije en zuivelvrije versie.

De winter is de tijd van het jaar om te bedenken wat je echt belangrijk vindt, een tijd om tot rust te komen en aandacht voor jezelf te hebben. Je gebruikt je energie voornamelijk voor je innerlijke processen, vooral die processen die je helpen voor te bereiden op een nieuw begin.

De examenperiode staat voor de deur van onze kinderen, maar ook wij, volwassenen, staan regelmatig onder druk. Hoe kan ik mijn kind en mezelf op een natuurlijke wijze ondersteunen opdat we meer vitaal, alert, helder en opgewekt in het leven kunnen staan?

Een voetreflexmassage is voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Zowel het lichamelijke, het emotionele als het relationele aspect wordt door massage gevoed. Het ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen in het lichaam en brengt hen zo in balans.