Blog Catherine

Info over natuurlijke gezondheidszorg

Meermaals in het leven geraken we door omstandigheden emotioneel uit balans. Dat is nu eenmaal wat leven met ons doet.

Onze moderne wereld is uitdagend. Nu meer dan ooit, is de tijd aangebroken om naar binnen keren en onze innerlijke kracht, concentratie en gemoedsrust te vinden. Het gaat er uiteindelijk om dat we de veranderende wereld buiten ons accepteren en tegelijkertijd onze innerlijke energiereserves versterken om er beter mee om te kunnen gaan. Meditatie...

Fytotherapie

07-07-2023

Wist je dat er krachtige planten bestaan die je kan inzetten voor het behoud of het bekomen van een goede gezondheid?

De allergrootste wens van vele cliënten is: "Ik wil weer zijn zoals vroeger..." Als ik hen vertel dat ze nooit meer zoals voorheen zullen worden, zie ik de angst in hun ogen en voel ik hun wanhoop. Onmiddellijk repliceer ik: "Je zal een veel mooiere versie worden van jezelf en ik begeleid je in dit proces!"

De natuur komt weer tot leven. Alles begint te groeien en te bloeien. De lammetjes worden geboren, de kuikentjes komen uit hun ei. De dagen worden stilletjes aan langer. Het zonlicht wint aan kracht.

AD(H)D, Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder, is een ontwikkelingsproblematiek die niet enkel het gevolg is van een neurofysiologisch probleem in de hersenen maar ook te maken heeft met sociale- en omgevingsfactoren. Vandaar dat het om een holistische benadering vraagt waarbij we streven naar het verminderen van de symptomen en het verbeteren...

Menopauze

02-03-2023

De menopauze is een levensfase die elke vrouw rond 45 - 55 jaar meemaakt. Vele vrouwen weten niet dat deze fase reeds jaren voor de laatste menstruatie kan beginnen.

Ons lichaam heeft allerlei ingenieuze systemen om zich te ontdoen van gifstoffen: de huid, de lever, de nieren, de longen, de darmen. Maar is dit ook voldoende?