Aarden, een boost voor je gezondheid!

14-06-2023

Wist je dat de energie van de aarde je kan helpen om een gezond en vitaal leven te leiden?

Misschien klinkt "aarden" zweverig en raar voor je. Toch bewijst de wetenschap steeds meer hoe belangrijk aarden voor je is. Studies laten nu al zien dat door aarding je immuunsysteem beter werkt, je minder last hebt van chronische pijn, je beter zal slapen en minder ontstekingen ervaart.

De oplossing is simpel: Maak contact met de aarde om optimaal gezond te blijven en beter te recupereren van stress of inspanningen! 

When you walk barefoot on the earth, free electrons are transferred from the earth into your body, and this grounding effect is one of the most potent antioxidants we know of.
Dr. Mercola

Weet je nog dat je als kind vaak buiten speelde en in het gras lag? Of dat je met je blote voeten over het strand liep? Herinner je je nog hoe heerlijk het voelde? Dit kwam waarschijnlijk omdat je geaard was. Volledig in contact met de aarde, energetisch verbonden met haar elektromagnetisch veld, waar de vrije elektronen in de aarde deel van uitmaken. Nu lopen we helaas te vaak op schoenen met synthetische zolen. Slapen we op verhoogde bedden. Sporten we op sportschoenen. Wonen we in goed geïsoleerde huizen... We zijn niet meer verbonden met de aarde. We voelen ons moe, we slapen slecht, we ervaren snel stress, we worden snel ziek,...

Aarding verwijst naar het proces van je opnieuw verbinden met de aarde door aanraking met de huid van een geleidend materiaal zoals gras, zand, rotsen, water,... Als we de essentiële verbinding met de aarde herstellen door rechtstreeks contact te maken met die enorme batterij van energie onder onze voeten, die perfect afgestemd is op ons lichaam, kunnen we snel en natuurlijk terug evenwicht en balans ervaren. Je immuunsysteem wordt natuurlijk ondersteund, je recupereert spanningsloos en klachten kunnen verbeteren.

Door te leven, zuurstof in te ademen en eten te verteren, oxideren (=verouderen) we continue en bouwen we voortdurend een meetbaar statisch spanningsveld op in ons lichaam van geladen positieve (+) elektronen (protonen). Dit zijn de restanten van ons dagelijks stofwisselingsproces die we ook vrije radicalen noemen. Deze zijn niets minder dan elektrische ladingen (spanning) in onze cellen. Deze schadelijke protonen proberen zich te neutraliseren door rond zich heen te happen (ontladen) in je gezond weefsel en starten hierdoor micro-ontstekingen, duizenden per dag. Dit is de basisoorzaak van de meeste infecties en ziektes. Je celspanning stijgt, je weerstand wordt op de proef gezet, je immuniteit daalt, je krijgt ontstekingen die kunnen beginnen woekeren tot iets ernstiger.

We kunnen dit proces vertragen door gezonde voeding te eten met veel anti-oxidanten (groenten en fruit) en eventueel de inname van doelgerichte voedingssupplementen. Maar onze aarde echter is een gigantisch en onuitputtelijk reservoir van negatieve (-) elektronen, die je opgebouwde lichaamsspanning (+) bij rechtstreeks contact ogenblikkelijk terug in natuurlijk evenwicht brengt. Dit is onze basis bio-fysica. Je ontlaadt dus letterlijk bij contact met de aarde en ontvangt voortdurend natuurlijke ontstekingsremmers. Hierdoor krijgen we meer weerbaarheid, versterkt ons immuunsysteem en dus ook onze weerstand tegen ziektes. Ons zelfgenezend vermogen wordt weer optimaal.

Geaard zijn mag niet ontbreken in een pakket van helende zelfzorg. Naast een gezonde voeding, regelmatige beweging en mentale ontspanning is aarden een essentiële factor voor een optimale gezondheid, dat zeer makkelijk toepasbaar is.

Om te aarden op een natuurlijke manier ga je op blote voeten naar buiten. Loop over het zand, het gras (liefst nat voor een betere aarding, dauwtrappen) of de grond (keramische tegels, beton of stenen; zolang het niet geverfd is of op een andere manier een bewerkt omhulsel heeft). Asfalt, rubber, kunststof, vinyl, afgedichte tegels, vloerbedekking en verharde wegen zijn niet geschikt om te aarden. Loop thuis, in je tuin lekker op blote voeten rond! 

Het is niet voor iedereen mogelijk om dagelijks blootvoets in je tuin te lopen. Er bestaan aardingslakens, matten voor binnenshuis. Meer info vind je op de website van Clint Ober: www.earthing.com  of via ww.aarding.org/nl

Moeder aarde is jouw natuurlijk oplaadstation, onuitputtelijk en volledig gratis ter jouw beschikking. Zorg goed voor jezelf!

Hartelijke groet,

Catherine