Bachbloesemtherapie

04-11-2023

Meermaals in het leven geraken we door omstandigheden emotioneel uit balans. Dat is nu eenmaal wat leven met ons doet.

Wist je dat er bloesemremedies bestaan? Ze bevatten fijnstoffelijke energie en helpen een negatief gemoed weer evolueren naar harmonie.

Bachbloesemremedies kunnen als ondersteunende wandelstokken tijdens een moeilijke wandeling, het levenspad gemakkelijker maken, maar het blijft wel de wandelaar die de stappen zet.
Lieve Vander Stappen - Geert Verhelst

Biografie van Dr. Bach:

Edward Bach wordt geboren in Birmingham, Wales op 24 september 1886, als oudste zoon in een gezin dat behoort tot de middenklasse. Edward is een gevoelige jongen met een vrij zwakke gezondheid. Hij houdt ervan om de natuur in te trekken en ontwikkelt een intuïtief, aanvoelend vermogen. Als jongeman is hij ook al begaan met het lijden van zijn medemens.

Hij wordt arts, maar de visie van de klassieke geneeskunde op "ziekte" vind hij veel te eng. Hij wil zich meer richten op de "zieke" mens in zijn geheel om de ziekte te genezen. Hij werkt in het Londense "Homeopathic Hospital" en is ontroerd en sterk geraakt door de homeopathische inzichten. Maar homeopathie vindt hij complex.

Dr. Bach is overtuigd dat helen toegankelijk moet zijn voor eenieder en begint zijn zoektocht naar een therapie die daaraan beantwoordt. 

Hij is meer dan ooit overtuigd dat de gemoedstoestand van een persoon in grote mate verband houdt met de ontwikkeling van een ziekte en dat elke ziekte kan vermeden worden door harmonie met onze diepste kern

Dankzij zijn intuïtief aanvoelend vermogen ontdekt dr. Bach de energie in bloesems (en het potentieel harmoniserend effect ervan op de mens) als hij met de dauwdruppels contact maakt. Om de helende eigenschappen van de dauwdruppels na te bootsen ontwikkelt hij vervolgens met de zonnemethode, een bereidingswijze voor bloesemremedies. Hij past ze toe volgens de homeopathische inzichten. De bloesemremedies bevatten een niet meetbare, maar wel aanwezige en empirisch vastgestelde werkzame fijnstoffelijke energie.

Hij ondervindt knappe resultaten bij zijn patiënten.


Werking Bloesemremedies:

Bepaalde bloesems bevatten een harmoniserende en positieve kracht die niet met onze wetenschappelijke analyse-instrumenten te meten is, maar die eerder op het hogere, energetische niveau werkzaam is. We zouden die kracht van de bloesems enigszins kunnen vergelijken met de manier waarop muziek of kleuren ons op een positieve manier kunnen inspireren en onze persoonlijkheid op een hoger plan tillen.

Bloesemremedies oefenen een positieve invloed uit op emotionele onevenwichten, veroorzaakt door negatieve gevoelens. Ze helpen een negatief gemoed weer tot harmonie brengen, waarbij men, zich niet alleen geestelijk beter voelt, maar waardoor ook het lichaam naar een betere gezondheid evolueert.

De Bachbloesem die van toepassing is voor een bepaalde persoon op een bepaald ogenblik, bezit hetzelfde trillingsgetal of resoneert met de emotie van die persoon.


Toepassen van bloesemremedies:

Dr. Bach beschikt over 38 bloesemremedies die ingedeeld zijn in volgende categorieën:

  • Voor hen die angst lijden: Aspen - Cherry Plum - Mimulus - Red Chestnut - Rock Rose
  • Voor hen die onzeker zijn: Cerato - Gentian - Gorse - Hornbeam - Scleranthus - Wild Oat
  • Voor hen met onvoldoende interesse in het hier en nu: Chestnut Bud - Clematis - Honeysuckle - Mustard - Olive - White Chestnut - Wild Rose
  • Voor hen die eenzaam zijn: Water violet - Impatiens - Heather
  • Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën: Agrimony - Walnut - Centaury - Holly
  • Voor hen die moedeloos en wanhopig zijn: Larch - Pine - Elm - Sweet Chestnut - Star of Bethlehem - Willow - Oak - Crab Apple
  • Voor hen die overbezorgd zijn voor het welzijn van anderen: Chicory - Vervain - Vine - Beech - Rock Water

Je vindt in de goede natuurvoedingswinkel stockflesjes van alle bloesemremedies. Ze zijn heel handig in gebruik bij acute situaties, waarbij men plots een opkomende gemoedstemming ervaart en men kortdurend een bloesemremedie zal gebruiken. 

Indien men gedurende een langere tijd (een) bloesemremedie(s) dient in te nemen voor bepaalde gemoedstoestanden of als ik als therapeut een combinatie van diverse bloesemremedies wil meegeven voor chronisch gebruik, maak ik een remedieflesje.

Bachbloesemremedies kunnen worden gebruikt door iedereen, van baby tot bejaarde, van plant tot dier. Ze beïnvloeden de werking van de reguliere medicatie niet en zijn - in overleg met de behandelende arts of therapeut - combineerbaar met elke andere heelwijze.

Indien je graag meer wil weten over Bachbloesems, raad ik je aan om het handboek Bachbloesemtherapie van Dr. Geert Verhelst en Lieve Vander Stappen, te lezen.

Wens je graag professioneel advies, dan kan je bij mij terecht. De resultaten van Bachbloesems die een persoon in zijn kracht plaatsen, zijn wonderbaarlijk!

Ik wens je innerlijke vrede toe!

Voor een advies volledig op jouw maat, aarzel niet om contact op te nemen. 

Hartelijke groet,

Catherine