Spierklachten

28-01-2023

Sinds enige weken krijg ik heel wat aanvragen voor een dieptemassage, meestal betreft het de spieren van de rug, de nek en de schouders. Wat is er aan de hand? 

Mentaal-emotionele problemen kunnen zich vastzetten in het lichaam onder de vorm van spierspanning.

De oorzaak van spierklachten is afhankelijk van meerdere factoren;

Indien iemand bewegingspijn of bewegingsproblemen heeft, zal de arts een onderzoek (laten) uitvoeren van het skelet, de gewrichten en de spieren. Regelmatig worden diagnoses gesteld als hernia, artrose, ontsteking, osteoporose, hoofdpijn en migraine. Door regelmatig een dieptemassage behandeling van de betreffende spieren en spiergroepen te laten uitvoeren, kan je heel wat verlichting van de klachten bekomen.

Spierpijnen hebben ook vaak een mentaal-emotionele grondslag. Elke gebeurtenis die ons "raakt" brengt spanning in de spieren van de bovenrug, schouder- en nekstreek teweeg. Op lange termijn ontstaat er een spierpantser die meestal uitstraalt naar de armspieren en de borstspieren aan de voorkant van het lichaam. Ik wil je aanraden om met die achterliggende oorzaak aan de slag te gaan. Indien gewenst, ondersteun ik je in dit proces.

Het kan zelfs gebeuren dat het lichaam symptomen vertoont waarbij we ons niet bewust zijn van de oorsprong. Het lichaam manifesteert zich immers als de spiegel van de ziel. Zo heeft elk lichaamsdeel, elk orgaan een specifieke zielsboodschap. Je kan voor jezelf eens nagaan of de boodschap klopt. De rug staat symbool als "lastdrager" van het leven. Hij dient je houvast en een rechte houding te geven. Hoe lukt dit voor jou? De schouders vertegenwoordigen de "belastbaarheid" in het dragen van lasten en verantwoordelijkheden. Draag jij momenteel teveel? De nek is de verbinding tussen boven en onder en symboliseert de plaats van kracht en ijzeren wil. Hoe is het met jouw wilskracht gesteld? De spieren symboliseren de motoriek van het lichaam en zijn in de mogelijkheid om op te spannen en weer te ontspannen. Maar als verdedigingsmechanisme, zowel in de lichamelijke als in de psychische sfeer, zullen ze zich opspannen als een pantser. 

Je kan meer te weten komen over ziek zijn, signalen van de ziel, via de boeken van Ruediger Dahlke.

Spierpijnen ontstaan door een opeenstapeling van afvalstoffen. Vandaar is het belangrijk om in beweging te blijven zodat de doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Ook warme baden en warmtekussens kunnen enige verlichting bieden.

Ideaal op al die momenten is een dieptemassage waarbij ik de spieren en de spiergroepen los maak zodat betere beweging weer mogelijk wordt. Ook de insluiting van de gevoelszenuwen wordt opgeheven waardoor de specifieke pijnen kunnen verdwijnen.

In mijn massages zorg ik steeds voor een combinatie van enerzijds stevige druk die de spieren weer losmaakt en anderzijds zachte technieken die het zenuwstelsel weer in balans krijgen. Je krijgt meer veerkracht en een nieuwe positieve energie komt vrij met als resultaat een ontspannen geest in een herboren lichaam. 

Regelmatige dieptemassage behandelingen helpen je om jouw ritme te vinden en te behouden. Een ritme dat zorgt voor meer rust, evenwicht en innerlijke balans.

Zorg goed voor jezelf!

Hartelijke groet,

Catherine